Luflie in het nieuws

speciaal voor wereld prematuren dag 2017 schreef Bianca de Ruijt voor Luflie deze blog. Over haar eerste ervaring met kleertjes voor haar zoon Tygo."

 

17-11-2015: Luflie in Linda nieuws: 

Mini-kleding
Vandaag staat ze in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam voor de Wereld Prematuren Dag, met haar kledingmerk Luflie. Dat heeft ze tijdens haar tweede zwangerschap opgezet, omdat ze geen zachte en vrolijke kleertjes voor de allerkleinsten kon vinden. De rompertjes en pakjes hebben geen kriebelende labels en juist veel handige drukknoopjes, zodat infusen en slangetjes er makkelijk doorheen kunnen.

Voor het gehele interview klik: http://www.lindanieuws.nl/nieuws/iris-premature-kindjes-zijn-al-zo-af-bij-de-geboorte/#reageren


                                                                                                    

De Dordtse Iris Ponsen-Dicke (33) is het gezicht achter Luflie: een kledinglijn voor premature kindjes. Achter de kleurrijke piepkleine kleertjes schuilt het verhaal van een dappere vrouw die ondanks heftige tegenslagen de moed heeft hervonden om vol achter haar bedrijfje te gaan staan.

Op tafel ligt een vrolijke verzameling babykleertjes. Rompertjes, shirtjes, broekjes en zelfs kleine mutsjes. Op het eerste oog niets bijzonders, totdat je ziet dat het allemaal wel hele kleine maatjes zijn. ,,Het begin bij maat 38, tot maat 47. In principe zou ieder prematuur kindje daar in kunnen passen,” vertelt Iris terwijl ze één van haar favoriete ontwerpen voorhoudt. Een roze rompertje met minsten zo roze sterretjes.

,,Ik vind het echt belangrijk dat de kleertjes kleurrijk zijn, dat je er vrolijk van wordt. Het is zo’n fijn moment als je je kindje voor het eerst mag aankleden, mag verzorgen. Dan heb je liever een mooi rompertje dan een te groot exemplaar van het ziekenhuis. En de kindjes mogen opvallen, het zijn kleine vechtertjes die wel wat extra’s kunnen gebruiken.”

Iris spreekt uit eigen ervaring. In 2011 verloren zij en haar man Lars hun eerste kindje. Dochter Inèz wordt veel te vroeg geboren en overlijdt al snel na de bevalling. Na een zware periode volgt er dan toch blijdschap als hun dochter Vajèn wordt geboren. ,,Al ging het bij haar ook bijna mis, ik kreeg met 22 weken al ontsluiting. Maar gelukkig is ze uiteindelijk met 38 weken gezond geboren.”

Na de geboorte van Vajèn besluit Iris een eigen bedrijfje te beginnen met kleding voor premature kindjes. ,,Ik ben gesprekken gaan voeren met specialisten, om er achter te komen wat de beste vorm en uitvoering zou zijn voor kleding.” Met als resultaat dat de rompertjes, broekjes en shirts helemaal open kunnen aan de hand van kleine plastic drukknoopjes. Geen gewurm met de mouwen of broekspijpjes dus. Daarnaast zitten er geen kriebelende labels in. ,,Premature kindjes hebben al hun energie nodig om te groeien, dat wil je niet in de weg zitten met zoiets als kleding aan- en uittrekken.”

Net als ze haar bedrijfje aardig op de rails heeft, slaat het noodlot opnieuw toe. Aan hun derde zwangerschap komt afgelopen augustus abrupt een einde als ook dochter Vìeve te vroeg wordt geboren en komt te overlijden. ,,Ik had nooit kunnen bedenken dat ik kleertjes had ontworpen voor mijn eigen kindje.” Toch houdt dit alles haar niet tegen om door te gaan met Luflie. ,,Ik heb nu al zoveel kunnen doen en zulke mooie gesprekken gehad, ik wil het absoluut doorzetten. Natuurlijk, het is niet altijd makkelijk, maar er valt nog zoveel te winnen op dit gebied.”

Zo wil Iris heel graag samenwerken met ziekenhuizen en andere instellingen om niet alleen voor premature kindjes geschikte kleding te ontwikkelen, maar ook voor andere kinderen die bijvoorbeeld langdurig in het ziekenhuis liggen. ,,Ik vind het zo erg als ik kinderen met gaten in hun nieuwe pyjama’s zie voor hun infuus of sondevoeding, dat is niet nodig denk ik dan.”

Ze is dan ook druk bezig met het maken van nieuwe ontwerpen en is op zoek naar mooie samenwerkingen. ,,Ik ben nu ruim een jaar bezig en ben voorlopig niet van plan te stoppen, Luflie kan nog veel groter groeien.” 

 


20-01-2015: Het tijdschrift '' Ouders van Nu'' heeft Luflie geinterviewd voor de nieuwe rubriek: Verhaal van een Moeder.Lees onderstaand het artikel

 


17-11-2014: Luflie is onlangs geïnterviewd door het digitale magazine "Famme" als Famme Fatale:

Luflie interview in Famme magazine voor rubriek Famme Fatale

In februari 2011 verloor Iris Ponsen (33) haar eerste kindje. Dochter Inèz werd met 25 weken geboren en overleed na een zware bevalling. Er volgde een moeilijk tijd. Iris’ lichaam moest herstellen en het verdriet een plekje krijgen. Een lichtpunt was de geboorte van haar tweede dochter eind 2012. Zij kreeg de naam Vajèn Inèz Ponsen – V.I.P – want ja, zij is een héél speciaal persoon in huize Ponsen.

Een jaar later ging een andere droom in vervulling: Iris startte het bedrijf Luflie. Luflie verkoopt uitsluitend kleertjes voor prematuur kinderen in de maten 38 tot en met 47. Famme interviewde Iris over Luflie en haar persoonlijke ervaring met vroeggeboorte.

Je hebt zelf een vroeggeboorte meegemaakt. Het kan geen toeval zijn dat je een kledinglijn voor prematuur kinderen bent begonnen?> Klopt. Op 19 februari 2011 werd ik plotseling met weeën wakker. Ik was 25 weken zwanger en ging met spoed naar het ziekenhuis. Al snel bleek dat ik 6 centimeter ontsluiting had. Bij de bevalling zelf ging het helemaal mis. De baby lag in stuit en kwam moeilijk ter wereld, ze heeft maar eventjes geleefd. Het is werkelijk het meest dramatische wat een vrouw kan meemaken. Ze was helemaal af, je hebt een heel kind in je handen. Ik had er nooit bij stil gestaan dat een zwangerschap zo fout kon aflopen. In het ziekenhuis werden mijn man en ik gelukkig erg goed opgevangen. Inèz werd netjes gewassen en kreeg toch kleertjes aan. Alleen was alles veel te groot. Ik had haar liever een eigen setje aangedaan.

Voor het gehele interview klik: http://www.famme.nl/famme-fatale-iris-ponsen/

 


04-10-2014: Luflie met haar eerste interview in AD de Dordtenaar.

 

 

 

 

Powered By Impact Productions
Luflie © 2019