Relevante links

Je kunt niet alles alleen oplossen, daar heb je nu eenmaal soms hulp bij nodig. Luflie heeft onderstaande bedrijven geselecteerd die je wellicht kunnen ondersteunen.

Compleet logopedie - http://www.compleet-logopedie.nl/   

Logopedie kan al in en heel vroeg stadium worden ingezet. Bijvoorbeeld door het goed gebruiken van de mond kan de borstvoeding beter gedronken worden   en wordt deze beter gestimuleerd. Elsbeth Krijger geeft hierin goede begeleiding aan huis.

LEF Ergotherapie - http://www.lefergotherapie.nl/

LEF Ergotherapie adviseert, behandelt en begeleid kinderen die te vroeg geboren zijn en kinderen t/m de leeftijd van jong volwassenheid. Kind zijn is fijn, maar soms ook best een beetje moeilijk voor het kind zelf en zijn of haar ouders en de gehele omgeving (opa’s en oma’s, school enzovoorts). LEF ergotherapie probeert hier serieus mee om te gaan en mee te helpen daar waar de zorgvraag ligt. Dit is zeer divers, van niet goed kunnen slapen, tot veel huilen, tot je eigen veters niet kunnen strikken en boos zijn zonder dat je weet waarom. En nog heel veel meer! LEF Ergotherapie is daarnaast ook gespecialiseerd in de omgang en begeleiding met kinderen met moeilijk verstaanbaar gedrag, al dan niet door ASS. En hoe kan er door de baby en het kind zelf omgegaan worden met alle prikkels. Ook wel Sensorische Informatieverwerking genoemd (SI).

ProFundum Instituut - https://profunduminstituut.nl/

Profundum Instituut staat voor bekken- en bekkenbodemzorg dichtbij huis.
Zowel onderzoek en behandeling als onderwijs en voorlichting.

BIB - http://www.borstvoedinginbalans.nl

Borstvoeding In Balans is het bedrijf van Monique de Bruin-van Vugt. Monique is lactatiekundige, een schakel in de zorg rondom moeder en pasgeborene. Ze geeft voorlichting over borstvoeding en ik begeleid vrouwen (ouders) als de borstvoeding niet optimaal verloopt.

Vereniging van Ouders van Couveusekinderen - http://www.couveuseouders.nl/

De VOC is een patiëntenvereniging/oudervereniging en vertegenwoordigt (ouders van) kinderen die na hun geboorte opgenomen moeten worden op een neonatologieafdeling. Daarnaast zet het VOC zich in voor de belangen van deze kinderen en hun ouders: om te kijken of de zorg in de ziekenhuizen nòg beter kan (Neokeurmerkprogramma) maar ook te onderzoeken of er mogelijkheden zijn voor betere nazorg. Nazorg, die hard nodig is, omdat er veel kinderen zijn die na hun ontslag langere of kortere tijd kwetsbaar blijven

Een giraf is geen aap – http://www.eengirafisgeenaap.nl/

E-book waarin situaties geschetst worden over vroeggeboorte, premature baby’s en couveuse ouders. Bianca de Ruijt schreef dit E-book speciaal voor Wereld Prematuren Dag 2015! Een deel van de opbrengst gaat naar de VOC.

Miss Olive http://www.missolive.nl/

Wanneer je toe bent aan het versturen van een geboortekaartje kan Miss Olive je wellicht helpen. Miss Olive ontwerpt geboortekaartjes in een eigen stijl. Deze kleurrijke kaartjes met een retro achtige look zijn rustig van vormgeving en beschikken over een subtiele twinkeling. Kijk op de site om een impressie te krijgen van het werk van deze getalenteerde grafisch ontwerpster.  

Anders Kijken naar Kinderen - http://www.anderskijkennaarkinderen.nl/

Dit opleidingsinstituut beschikt over een uitgebreid aanbod aan cursussen, dagopleidingen, symposia en  "inhouse" trainingen.

 

 

 

 

 

Powered By Impact Productions
Luflie © 2019